ОТВОРЕН ТУРИСТИЧКИ ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР У СУРЧИНУ

ОТВОРЕН ТУРИСТИЧКИ ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР У СУРЧИНУ

Данас је, на Међународни дан реке Саве, 01. јуна 2020. године, отворен први Туристички информативни центар Градске општине Сурчин у Наутичком селу ,,Бисер" у Бољевцима. Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић, званично је отворио Туристички информативни центар Сурчина и истакао значај Сурчина на туристичкој мапи престонице, али и Србије.- Сурчин није само потенцијал,Сурчин има готов производ који ћемо у скорије време понудити - комплетну туру једног од туристичких производа Општине Сурчин који ће укључивати и Наутичко село и Бојчинску шуму и Манастир Фенек, али и још нека дивна места која постоје овде на територији ове Општине.- истакао је Поповић и додао да Сурчин поред потенцијала има и значајне културно-историјске садржаје важне и за овај део Европе.

Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша обратио се многобројним званицама и истакао  да је природно богатство, али и бројне културне и забавне манифестације које се одржавају на отвореним сценама у природи, оно што издваја Сурчин од осталих београдских Општина.- Природа је туризму много дала, а кроз ову промоцију покушаћемо то да прикажемо, а у наредном периоду и да то развијамо. - рекао је Шуша.

Свечани програм почео је у 12 часова. У склопу програма представљени су потенцијали Градске општине Сурчин видео презентацијом, а певачка група КУД ,,Бранко Радичевић" из Бољеваца отпевала је две песме: ,,Ми смо деца неба" и ,,Чије је оно девојче".

Многобројни гости су увеличали свечаност отварања Туристичког информативног центра: представници  Туристичке организације Београда , Туристичке организације Србије, Секретаријата за привреду Града Београда-сектор за туризам, ТО Пећинци, начелница управе ГОС Татјана Ракић, чланови Већа ГОС Снежана Вукеновић и Милан Прокопљевић, градски правобранилац Снежана Вујовић, директор ЈП Кабловска Сурчин Миљан Шишовић, представници Културног центра Сурчин и ЈП за спорт и рекреацију Сурчин, начелник ПС Сурчин Саша Миленковић, пуковник касарне ,,Милан Тепић" у Јакову Миломир Рајић, као и многи други.

Након програма,Туристичка организација ГОС је за госте припремила коктел на коме су могли да дегустирају сурчинске специјалитете: канапее  ресторана ,,Савска тераса" у Наутичком селу ,,Бисер", домаће сремачке колаче удружења жена из Бољеваца ,,Перла" и разноврсна вина винско-витешког реда ,,Змај Огњени Вук" из Сурчина.

Туристички информативни центар је основан са циљем промоције туристичке понуде Градске општине Сурчин, културних вредности, као и за представљање гастрономских, рекреативних и традиционалних делатности овог подручја. Ту ће моћи да се добију све информације о туристичкој понуди Сурчина.


Контакт Туристичког инфо центра

Адреса: Реље Опарушића 21, Бољевци

Телефон: 011/8403-999

Мејл: biser.nauticko.boljevci@gmail.com


УПОЗНАЈТЕ СУРЧИН! ДОБРОДОШЛИ!